woensdag 13 augustus 2008

eerste schoolervaringen

De meiden hebben een goede start gemaakt op school. Maria heeft de eerste dag geen woord gezegd, maar deed wel overal aan mee. Anna en Isabelle hebben allebei een paar meisjes ontmoet, waar ze wel van verwachten dat ze er bevriend mee kunnen raken. De eerste dag was vooral Anna heel enthousiast, maar gisteren waren Anna en Maria een beetje huilerig. Ze hebben samen nederlandse les bij juf Meike en volgens Anna had Maria zich slecht gedragen. Maria had geen zin, en zei steeds: "ik ben moe". Anna voelde zich duidelijk veel te verantwoordelijk, sprak Maria aan op haar gedrag en ja, ruzie natuurlijk. Want het zijn en blijven zussen.
Anna en Isabelle vinden het moeilijk om te accepteren dat hun engels nog niet zo goed is. Geduld, geduld... Alledrie waren ze gisteren heel moe. Het zijn ook lange dagen.
Verder is het een hele leuke school, met een "holistic learning approach in an intercultural environment".
En wat ook zo leuk is: we hebben nu zoveel tijd om ze te helpen. In alle rust halen en brengen, verhalen aanhoren, samen huiswerk maken. In het gewone leven gaat dat allemaal toch wel vaak tussen de soep en de aardappels door.