woensdag 6 augustus 2008

In ons nieuwe huis

Zo, er is even geen post van ons geweest omdat we verhuisd zijn naar ons nieuwe huis. De meubels zijn gisteren gearriveerd, in een toyota pick-up dus dat werd twee keer rijden. De mannen die de meubels in elkaar kwamen schroeven zaten tussen de meubels in de laadbak, hun baas reed doodleuk weg dus zij konden na het in elkaar ztten van de meubels teruglopen naar de stad, zo'n 5 km. Het maakt niemand iets uit.
Boodschappen gedaan in het winkeltje vlakbij, en het verbaast me telkens weer wat er allemaal te krijgen is. Eigenlijk zo'n beetje alles wat in Nederland ook te krijgen is, en natuurlijk exotische of archaische dingen (staven sunlight-zeep bijvoorbeeld)
Onze eerste nacht in de nieuwe bedden beviel goed, het is natuurlijk wennen aan de nachtelijke geluiden, naast de bekende sjirpende sptrinkhanen ook nogal wat blaffende en later huilende honden... en ik meen ook een aap gehoord te hebben maar volgens Aline was het een mens. Oeh? Oeh!

We hebben geen internet-aansluiting meer dus moeten nu naar een internet-cafe. Het zal ook wel even duren voordat we die aansluiting hebben want het aanvragen is hier verschrrrikkkelijk kostbaar (minimaal US$500, en dan nog zo'n US$60 per maand voor een internetverbinding met een snelheid van 64Kb/s maximaal, waar in Nederland de gemiddelde snelheid nu op zo'n 5 Mb/s zit dus dat is 100x zo snel. Youtube? Uitzendinggemist? vergeet het maar!).

Isabelle, Anna en Maria zijn helemaal weg van Linda. Dus de beslissing over wel of niet op boarding gaan werd snel gemaakt: niet dus. Het zou eigenlijk wel onzin zijn ook want we wonen nu op loopafstand van school.
Vandaag met Solomon in zijn inmiddels gerepareerde VW-bus naar de stad geweest, boodschappen gedaan, een mountainbike aangeschaft voor een prikkie...

groeten Gaspard (gisteren geschreven, maar computer bleef hangen)